Fel principal – Friptură de porc mediteraneană

4 December, 2018

Rețete sănătoase ”înCerc” pentru fel principal

 

Friptură de porc mediteraneană

 

Nutriționistul Iulia Hădărean a conceput o rețetă sănătoasă pentru felul principal care poate fi consumat în orice perioadă a anului.

Vă prezentăm mai jos modul de preparare a acestei delicioase rețete:

 

Rețete sănătoase ”înCerc” pentru fel principal

INGREDIENTE:

  • carne de porc
  • ulei de măsline
  • oţet de vin
  • usturoi zdrobit
  • foi de dafin şi muştar Dijon
  • ciuperci
  • cartofi tăiaţi
  • rondele de morcovi
  • ceapă tăiată mărunt 

INSTRUCȚIUNI:

Marinarea cărnii de porc: carnea se pune la marinat cu o seară înainte, condimentată cu ulei de măsline, oţet de vin, usturoi zdrobit, foi de dafin şi muştar Dijon.  A doua zi carnea se scoate din marinadă si se lasă să ajungă la temperatura camerei.

Carnea se pune într-un vas termorezistent, uns în prealabil cu ulei, se adaugă ciuperci, cartofi tăiaţi felii, rondele de morcovi şi ceapă tăiată mărunt. Apoi se adaugă sosul în care a fost ţinută carnea la marinat şi apă cât să acopere jumatate. Se pune capacul deasupra şi se bagă la cuptor la 160 de grade, unde se ţine până când e gata carnea – cam două ore dacă e feliată şi trei ore dacă este o bucată întreagă. Ca să iasă rumenită, se pot scoate legumele şi se ridică temperatura la 180 de grade, timp de aproximativ 20 de minute.

Se decorează cu felii de portocale.

Poftă bună!

Recomandări generale

  • Masa se servește în familie, împreună cu copii, într-o atmosferă plăcută, relaxată
  • Evitați să vă certați la masă, să purtați discuții tensionate
  • Evitați folosirea telefoanelor, tabletelor, televizorului în timp ce luați masa
  • Bucurați-vă de timpul petrecut împreună cu familia

 

Programul „înCerc” inițiat de Asociația Medicover are ca scop conștientizarea riscul dezvoltării diabetului zaharat de tip 2 la copii și urmărește îmbunătățirea stilului de viață al familiilor participante, în cele două orașe din România în care se desfășoară.

Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății