Programul “înCerc” de Prevenție a Diabetului Zaharat de Tip 2 și a Bolilor Civilizației a fost nominalizat în cadrul competiției Gala Societății Civile 2018

18 April, 2018

Inițiată în anul 2002 pentru a pune în lumină proiectele dezvoltate în beneficiul societății civile, Gala Societății Civile își propune să identifice acele inițiative reprezentative realizate de persoane fizice, asociații sau ONG-uri.

Ne bucură că în acest an unul dintre cele 189 de proiecte, programe și campanii de comunicare pe teme sociale înscrise în competiția lansată de Gala Societății Civile este Programul ”înCerc” de Prevenție a Diabetului Zaharat de Tip 2 și a Bolilor Civilizației, lansat de către Asociația Medicover în luna septembrie 2017, la Ploiești.
”înCerc” a fost nominalizat la categoria Sănătate pentru Premiul Special Organizația New Entry. Toate cele 189 de proiecte participante, aflate sub lupa a 45 de jurați, își vor afla fericiții câștigători în cadrul ceremoniei de premiere, organizate în data de 11 iunie 2018.

”înCerc”, un program pentru sănătatea copiilor noștri, în premieră în România

Implementat pentru prima dată în Polonia de către Fundația Medicover sub denumirea ”PoZdro” și dezvoltat cu ajutorul specialiștilor de la Universitatea din Gdansk, Programul ”înCerc” este primul program de acest fel din România și a fost lansat în Ploiești, luând în considerare statisticile studiului PREDATORR privind prevalența diabetului zaharat în România.

Programul ”înCerc” are ca obiectiv evaluarea a peste 12.000 de elevi de clasa a V-a cu privire la riscul dezvoltării diabetului zaharat de tip 2.

Programul se desfășoară în două etape: Analiza Complexă de Sănătate și Asistența Individuală Integrată. Pe baza unor evaluări non-invazive de sănătate efectuate de echipele Asociației Medicover în cadrul școlilor înscrise în Program, copiii identificați cu risc de dezvoltare a diabetului zaharat de tip 2 și familiile acestora sunt invitați să participe la sesiuni individuale de consiliere, desfășurate cu sprijinul a patru specialiști, sesiuni care se vor desfășura pe parcursul a 18 luni.

Le mulțumim tuturor cadrelor didactice, părinților și elevilor implicați în acest Program, partenerilor și instituțiilor care ne susțin, cât și autorităților locale pentru că ne sunt alături! Cu ajutorul dvs. putem construi unul dintre cele mai de succes programe de prevenție din România!

Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății