[VIDEO] Reportaj Adevărul Live – când greutatea copiilor devine o problemă și cum influențează ea apariția DZ2

29 November, 2018

Programul de Prevenție a Diabetului Zaharat de Tip 2 și a Bolilor Civilizației lansat de către Asociația Medicover în municipiul Ploiești în 2017, a comunicat rezultatele înregistrate după primul an de desfășurare în rândul elevilor de clasa a V-a din Ploiești.

Diabetul zaharat de tip 2 este din ce în ce mai prezent în rândul copiilor, fiind în strânsă corelație cu un stil de viață dezordonat, o alimentație necorespunzătoare și lipsa activității fizice. Odată apărută, obezitatea nu poate fi controlată, istoria ei naturală fiind de a crește de la un an la altul iar copiii supraponderali sau obezi de astăzi vor deveni adulții supraponderali sau obezi de mâine.

Echipa Asociației Medicover, împreună cu specialiștii Programului ”înCerc”, își doresc să crească nivelul de conștientizare a riscului apariției diabetului zaharat de tip 2 la copii, prin prevenirea acestui diagnostic în rândul copiilor.

George Istrate, Directorul General al Asociației Medicover, alături de doamnele Roxana Ilinca, medic primar diabet, boli de nutriție, unul din specialiștii implicați în Programul “înCerc” și Maria Bălașa, mămica lui Ionuț, unul din elevii ploieșteni care participă la Programul “înCerc”, au fost invitați în platoul emisiunii Adevărul Live, miercuri, 28 noiembrie 2018.

Vă invităm să vizionați emisiunea moderată de Andrada Floria, jurnalist din departamentul Sănătate al cotidianului “Adevărul”:

Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății