Nutriționistul Roxana Călescu ne oferă o rețetă rapidă și ușor de preparat pentru hidratare și nu numai – supă cremă de legume verzi.
Mai jos aveți ingredientele și modul de preparare a acestei supe delicioase:
INGREDIENTE:
100 grame spanac
o bucată praz
100 grame mazăre
100 grame fasole verde
un dovlecel verde
2 căței de usturoi
2 linguri ulei de măsline
sare, piper, busuioc
INSTRUCȚIUNI:
Se curăță dovlecelul și se taie cubulețe, apoi se pune la foc mic, împreună cu spanacul, usturoiul și prazul tocate mărunt, într-o cratiță. Mazărea și fasolea verde se pun la fiert separat, până când bobul este fiert.
Se amestecă cele două compoziții, se adaugă condimentele și uleiul de măsline, pasând pe vertical până când se obține un amestec fluid.
Supa cremă obținută se servește cu crutoane.
Poftă bună!
Recomandări generale
Masa se servește în familie, într-o atmosferă plăcută și relaxată
Nu folosim telefoane, tablete sau televizorul în timp ce luăm masa
Nu discutăm în contradictoriu în timpul mesei
Ne bucurăm de timpul petrecut împreună
Programul „înCerc” inițiat de Asociația Medicover are ca scop conștientizarea riscul dezvoltării diabetului zaharat de tip 2 la copii și urmărește îmbunătățirea stilului de viață al familiilor participante, în cele două orașe din România în care se desfășoară.
Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății