Supa cremă de gulii este o rețetă simplă, ușor de preparat, pe care o putem folosi ca fel principal dar și ca variantă de hidratare. Dna nutriționist Roxana Călescu ne oferă mai multe detalii despre ingredientele de care avem nevoie și modul de preparare a acestei supe:
INGREDIENTE:
4 gulii de mărime medie
o ceapă
2 cartofi medii
o lingură ulei de măsline
două foi de dafin
piper
iaurt 1,5% grăsime
INSTRUCȚIUNI:
Se curăță guliile de coajă și se taie cubulețe (pentru gust se pot folosi și frunzele verzi). Cartofii și ceapa se curăță și se pun la fiert, împreună cu guliile și condimentele.
Se ia oala de pe foc, se îndepărtează foile de dafin, se adaugă uleiul de măsline și se amestecă în blender până se obține o supă cremă fluidă.
Supa cremă obținută se servește caldă, cu o lingură de iaurt și crutoane.
Poftă bună!
Recomandări generale
Servim masa în familie, într-o atmosferă plăcută și relaxată
Nu folosim telefoane, tablete sau televizorul în timp ce luăm masa
Nu discutăm în contradictoriu și nu ne certăm în timpul mesei
Ne bucurăm de timpul petrecut împreună, în familie
Programul „înCerc” inițiat de Asociația Medicover are ca scop conștientizarea riscul dezvoltării diabetului zaharat de tip 2 la copii și urmărește îmbunătățirea stilului de viață al familiilor participante, în cele două orașe din România în care se desfășoară.
Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății