Salata de vinete e des întâlnită pe mesele noastre, de Sărbători și nu numai. Nutriționistul Erika Deac ne propune o rețetă de salată de vinete fără maioneză, la fel de gustoasă ca rețeta clasică, însă mult mai sănătoasă.
Vă prezentăm mai jos modul de preparare și ingredientele necesare pentru această rețetă:
INGREDIENTE:
400 g vinete coapte
un ardei copt
2 linguri ulei de măsline presat la rece
frunze proaspete de pătrunjel (de la aproximativ 3 tije)
o ceapă mică
sare și piper
INSTRUCȚIUNI:
Vinetele se toacă din cuțit sau se dau prin blender pentru o consistență mai cremoasă iar ardeiul copt se taie în fâșii subțiri. Ceapa se toacă mărunt.
Se pun toate ingredientele într-un castron, se amestecă și se adaugă sare și piper după gust.
Dna nutriționist Erika Deac face parte din echipa de specialiști din Cluj-Napoca a Programului ”înCerc” și este alături de copiii și familiile înscrise în Program din 2019.
Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății