O altă rețetă propusă de nutriționistul Roxana Călescu, pentru felul principal la masa de Paște, este tradiționala ciorbă de miel.
Despre ce ingrediente avem nevoie și cum să preparăm această ciorbă, vă invităm să citiți mai jos:
INGREDIENTE:
600 g carne de miel, fără grăsime
3 morcovi
2 fire ceapă verde
5 căței de usturoi
o țelină
2 ouă
150 g iaurt grecesc
2 lămâi
sare și piper
foi de dafin
INSTRUCȚIUNI:
Se pune la fiert carnea de miel, tăiată bucăți, în apă la foc mediu. După ce fierbe, se aruncă prima apă. În a doua apă se adaugă usturoiul, țelina și morcovul tăiate cuburi, împreună cu file de dafin, sarea, piperul și carnea.
După 15-20 de minute, se adaugă ouăle bătute cu iaurt grecesc. Ceapa verde se toacă mărunt și se adaugă spre final, împreună cu lămâile stoarse.
Dna nutriționist Roxana Călescu face parte din echipa de specialiști din Ploiești a Programului ”înCerc” și este alături de copiii și familiile înscrise în Program din 2018.
Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății