Când piețele abundă de legume și verdețuri proaspete, de sezon, e bine să profităm și să le folosim la maximum. Nutriționistul Gabriela Petre ne propune o rețetă de sezon: ciorbă de lobodă.
De ce ingrediente avem nevoie și cum să preparăm această ciorbă, vă invităm să citiți mai jos:
INGREDIENTE:
o legătură mare de lobodă
2-3 cepe verzi
2 morcovi potriviți
3 linguri de orez brun
o linguriță ulei
jumătate de legătură de leuștean
zeamă de lămâie
INSTRUCȚIUNI:
Se pun la fiert ceapa cu morcovul tăiat mărunt și orezul brun. După aproximativ 10 minute, se adaugă loboda tăiată mărunt. Spre final, adăugăm uleiul și sarea după gust.
Se mai lasă puțin să se răcorească și se adaugă zeama de lămâie, după gust, și leușteanul tocat mărunt.
Poftă bună!
Recomandări generale
Servim masa în familie, într-o atmosferă plăcută și relaxată
În timpul mesei, nu folosim telefoane, tablete sau televizorul
Nu discutăm în contradictoriu și nu ne certăm în timpul mesei
Ne bucurăm de timpul petrecut împreună, în familie
Dna nutriționist Gabriela Petre face parte din echipa de specialiști din Ploiești a Programului ”înCerc” și este alături de copiii și familiile înscrise în Program din 2018.
Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății