Ce gustare sănătoasă servim azi? Nutriționistul Raluca Topan ne vine în ajutor: budincă de banane. Este o rețetă rapidă și ușor de preparat, care nu necesită adaos de zahăr.
Vă prezentăm mai jos modul de preparare și ingredientele necesare pentru această rețetă:
INGREDIENTE (pentru o porție):
o banană coaptă
un ou de găină
200 ml lapte de vacă integral
o lingură de făină
INSTRUCȚIUNI:
Într-o crăticioară se pune laptele la fiert, la foc mic. Între timp, mixăm banana până când obținem un piure grunjos. Se bate oul și se adaugă, împreună cu piure-ul de banană, în lapte. Treptat, adăugăm și făina, amestecând încet pâna când crema obținută se îngroașă.
Dna nutriționist Raluca Topan face parte din echipa de specialiști din Cluj-Napoca a Programului ”înCerc” și este alături de copiii și familiile înscrise în Program din 2018.
Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății