Mic dejun sănătos – Toast cu avocado și semințe de dovleac
18 February, 2020
Mic dejun sănătos, gătit în familie
Teodora Necula, nutriționist ”înCerc”, ne propune o rețetă simplă și ușor de preparat pentru micul dejun: toast cu avocado și semințe de dovleac.
Avocado este fructul pe care îl putem mânca în multe forme: ca atare, în guacamole, salate, sandviciuri sau ca pastă. Poate fi folosit și în diferite rețete de smoothie, alături de alte fructe și legume. Bogat în acizi grași ”buni” ca omega 3, omega 6 și omega 9, avocado conține un număr mic de calorii și oferă sațietate.
Semințele de dovleac au numeroase beneficii și conțin minerale și vitamine. Consumate crude, ca atare, sau combinate cu alte ingrediente, ne pot ajuta să avem o alimentație echilibrată.
Vă prezentăm mai jos ingredientele necesare și modul de preparare pentru această rețetă:
INGREDIENTE:
un avocado mic
o felie de pâine integrală
o lingură de semințe de dovleac
INSTRUCȚIUNI:
Avocado se poate folosi ca atare, tăiat felii, sau sub formă de pastă, amestecat cu semințele de dovleac.
Pe felia de pâine punem feliile sau pasta de avocado și ornăm cu semințe de dovleac.
Nutriționist Teodora Necula face parte din echipa de specialiști din Ploiești a Programului ”înCerc” și este alături de copiii și familiile înscrise în Program din 2018.
Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății