Articole specialiști

Programul „înCerc”

[VIDEO] Cum convingem copiii să facă mai mult sport

7 October, 2020

Andrei Sîrbu: ”Copiii trebuie să facă mai mult sport!”

Activitatea fizică este una dintre cele mai eficiente metode de a ne menține sănătoși, indiferent de vârstă. La 11-12 ani, se stabilește baza musculară și scheletică necesară pentru o dezvoltare armonioasă ulterioară a copiilor; tocmai de aceea, este important să determinăm, printr-o evaluare inițială, de câtă mișcare are nevoie fiecare copil.

Această evaluare se desfășoară GRATUIT în cadrul Programului ”înCerc”, atât în Ploiești, cât și în Cluj-Napoca.

Andrei Sîrbu este specialist în activitate fizică ”înCerc”, membru al echipei din Ploiești și ne-a oferit câteva sfaturi despre cum îi convingem pe copii să facă mai multă mișcare. În cadrul discuției noastre, ne-am dat seama de ce este atât de îndrăgit de copii: explică totul cu calm, pe înțelesul tuturor și parcă-ți vine să faci sport doar de dragul lui. 🙂

Ședințele de consiliere ”înCerc”

În timpul ședințelor de consiliere ”înCerc” se desfășoară evaluarea nivelului de pregătire fizică al fiecărui copil. Se monitorizează pulsul în efort precum și câteva grupe musculare. Cu ajutorul acestor măsurători, specialiștii noștri pot sugera atât anumite sporturi pe care aceștia să le îmbrățișeze, cât și durata de efectuare. Cum rezultatele cele mai bune sunt atinse în familie, Andrei Sîrbu ne îndrumă spre alegerea unor sporturi care pot fi făcute împreună cu membrii familiei extinse (frați, surori, verișori, părinți și, de ce nu, chiar și bunici!).

Despre ce sfaturi și idei primesc participanții la ședințele de consiliere ”înCerc”, corelația dintre riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip 2 și activitatea fizică, precum și recomandări de sporturi noi din partea specialiștilor noștri, puteți afla urmărind interviul de mai jos:

 

 

Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății