Masa de Paști ”înCerc” – Cotlet de berbecuț în stil grecesc
1 April, 2021
Masa de Paști ”înCerc”: Cotlet de berbecuț în stil grecesc
În mod tradițional, de pe masa de Paște nu lipsește mielul și preparatele din miel. Le cunoaștem cu toții, sunt delicioase, dar în acelaști timp, bogate în calorii. Dar ce ați spune dacă am reîmprospăta rețeta clasică de friptură de miel? Porțiile mici și aromate sunt noul trend!
Nutriționistul Ioana Mesea ne propune o rețetă delicioasă pentru masa de Paște – cotlet de berbecuț în stil grecesc.
Masa de Paști ”înCerc”: Cotlet de berbecuț în stil grecesc – ingrediente și mod de preparare
INGREDIENTE pentru 4 porții:
8 felii de cotlet de berbecuț cu os
2 linguri ulei de măsline
zeama de la o lămâie
2 lingurițe de oregano, proaspăt tocat sau uscat
4 căței de usturoi zdrobiți
o linguriță de sare
1/2 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
o lingura de ulei de măsline pentru gătit
INSTRUCȚIUNI:
Cu un șervețel de hârtie uscați bine cotletele și marinați-le cu restul ingredientelor (exceptând ultima lingură de ulei), lăsându-le timp de o oră la frigider. Dacă vă doriți o aromă mai puternică, cotletele de berbecuț peste noapte, în frigider.
Înainte de a le găti, lăsați cotletele să stea la temperatura camerei timp de 30 de minute. Încălziți uleiul într-o tigaie la foc mare și gătiți-le timp de 3-4 minute pe fiecare parte.
Lăsați să se odihnească 5 minute înainte de servire.
Presărați puțin oregano și puțin suc de lămâie pentru un plus de aromă, în farfurie.
Cotletele de berbecuț se pot servi cu o garnitură de spanac saute.