Cu ajutorul nutriționistului Iulia Hădărean, ne-am gândit să-ți recomandăm o rețetă simplă și sănătoasă pentru aperitiv care poate fi servită în orice perioadă a anului: chiftele de cartofi și linte.
Mai jos regăsești ingredientele de care ai nevoie și modul de preparare a acestor chiftele:
INGREDIENTE:
2 cartofi fierți, curățați
400 g linte fiartă, scursă (roșie sau verde)
o jumătate de ceapă mare
2 căței de usturoi
2 linguri boia de ardei, după gust
pătrunjel tocat
sare
piper
INSTRUCTIUNI:
Se pun cartofii, lintea, ceapa, usturoiul, sarea, piperul și pătrunjelul în blender și se mixează până când se obține o pastă nu foarte subțire.
Se formează cu mâna umedă bile de mărime medie, pe care le aplatizăm.
Se pun chiftelele într-o tavă tapetată sau pe grătar și se gatesc până când se rumenesc ușor, pe fiecare parte.
Se pot servi alături de o pasta de avocado sau un sos tzatziki.
Poftă bună!
Recomandări generale
Luați masa împreună cu familia, într-o atmosferă plăcută, relaxată
Păstrați o ambianță liniștită la masă
Evitați folosirea telefoanelor, tabletelor sau a televizorului în timp ce luați masa
Bucurați-vă de alimente și de timpul petrecut împreună
Programul „înCerc” lansat de către Asociația Medicover își propune îmbunătățirea stilului de viață al familiilor participante în cele două orașe din România în care se desfășoară: Ploiești și Cluj-Napoca. Principalele componente ale Programului sunt o nutriție adecvată și activitate fizică susținută.
Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății