Cauți o rețetă versatilă, sănătoasă și ușor de preparat, pe care să o poți face tot timpul anului? Nutriționistul Iulia Hădărean ne recomandă o rețetă simplă și sănătoasă pentru aperitiv care poate fi servită ca atare, la mic dejun sau într-un meniu mai elaborat, în orice perioadă a anului.
INGREDIENTE:
6 ouă fierte tari
2 bucăți avocado
1 linguriță suc de lămâie
1/2 linguriță de sare
1 lingură smântână
1 lingură de pătrunjel tocat (plus câteva frunze pentru garnitură)
1 ardei iute
1 linguriță de arpagic tocat sau ceapă verde
INSTRUCȚIUNI:
Se curăță cu grijă ouăle fierte tari și se taie pe jumătate în lungime. Se așează pe un platou de servire. Se scot gălbenușurile gătite și se lasă deoparte.
Se taie avocado în jumătate. Se scoate pulpa de avocado și se pune într-un castron. Apoi, se amestecă cu o furculiță. Folosind degetele se mărunțește unul sau două gălbenușuri peste avocado piure. Se adaugă suc de lime și sare, apoi se adaugă smântâna, ardeiul iute și arpagicul (ceapa verde).
Folosind o lingură se pune acest amestec de avocado în fiecare albuș de ou fiert.
Poate fi decorat cu puțin pătrunjel proaspăt.
Poftă bună!
Recomandări generale
Luați masa împreună cu familia, într-o atmosferă plăcută, relaxată
Păstrați o ambianță liniștită la masă
Evitați folosirea telefoanelor, tabletelor sau a televizorului în timp ce luați masa
Bucurați-vă de alimente și de timpul petrecut împreună
Programul „înCerc” lansat de către Asociația Medicover își propune îmbunătățirea stilului de viață al familiilor participante în cele două orașe din România în care se desfășoară: Ploiești și Cluj-Napoca. Principalele componente ale Programului sunt o nutriție adecvată și activitate fizică susținută.
Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății