Atunci când pregătim meniul de weekend sau pentru diferite sărbători, vrem să fie unul sănătos, plin de vitamine și nutrienți. Nutriționistul Ana Gabriela Petre vă recomandă o rețetă sănătoasă pentru aperitiv care poate fi servită ca atare sau ca și garnitură, în orice perioadă a anului.
INGREDIENTE:
3 legături de pătrunjel
5 linguri de grâu bulgur fiert/ quinoa /orez brun fiert
½ ceapă
2 roșii mai mici
zeamă de lămâie după gust
sare și piper după gust
1 linguriță de ulei de măsline presat la rece
INSTRUCȚIUNI:
Se toacă pătrunjelul mărunt, la fel și ceapa, iar roșiile se taie cubulețe
Se adaugă apoi bulgurul/quinoa/orezul brun, zeama de lămâie, sarea și piperul.
La final se adaugă uleiul preset la rece.
Poftă bună!
Recomandări generale
Luați masa împreună cu toată familia, într-o atmosferă plăcută, relaxată
Păstrați o ambianță liniștită la masă
Evitați folosirea telefoanelor, tabletelor sau a televizorului în timp ce luați masa
Bucurați-vă de alimente și de timpul petrecut împreună
Programul „înCerc” inițiat de Asociația Medicover își propune îmbunătățirea stilului de viață al familiilor participante în cele două orașe din România în care se desfășoară: Ploiești și Cluj-Napoca. Principalele componente ale Programului sunt o nutriție adecvată și activitate fizică susținută.
Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății