Ce și cum le spui copiilor despre coronavirus

11 August, 2020

Ce și cum le spui copiilor despre coronavirus

De la momentul anunțării primelor cazuri de coronavirus în România, ne aflăm într-un punct de cotitură, așa cum s-a mai întâmplat de-a lungul istoriei, fie că a fost vorba de epidemii, războaie sau cataclisme naturale. Apariția unui nou virus despre care, la acel moment, nu se știau prea multe, ne-a bulversat pe toți, întreaga omenire și ne-a determinat să luăm o pauză.

coronavirus

 

Pentru copii, această pauză a însemnat adaptarea la situații noi: perioada de #stamacasa, purtatul măștii în spații aglomerate, lipsa socializării și, nu în ultimul rând, școala online.

Afluxul de informații despre SARS-CoV-2 pe toate canalele TV, radio și online i-a făcut pe cei mici să pună întrebări, întrebări la care, uneori, părinții nu știu să răspundă pe înțelesul lor.

 

În acest context, specialiștii Medicover au elaborat un Ghid de Conștientizare pentru copii, în care virusul SARS-CoV-2 este explicat pe înțelesul celor mici. Ghidul este acum disponibil pe www.in-cerc.ro.

coronavirus

Ce este coronavirusul? De unde vine și cum arată? Ce înseamnă ”epidemie” și ”pandemie” și care este diferența dintre ele? Cum ne putem proteja de ceva ce nu putem vedea? Sunt doar o parte din întrebările pe care cei mici le adresează, cu siguranță, părinților și sunt întrebări la care specialiștii noștri au răspuns, simplu și la obiect.

Toate răspunsurile la întrebările de mai sus le regăsiți în Ghidul de Conștientizare pentru copii, pe care vă invităm să-l descoperiți AICI.

 

Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății