Cină sănătoasă – Bruschete

19 March, 2020

Cină sănătoasă: Bruschete

Rețeta de bruschete propusă de nutriționistul Teodora Necula este alegerea ideală pentru o cină gustoasă, ușoară și rapid de preparat.

Servite calde sau reci, completate cu legume sezoniere, bruschetele se pot prepara cu orice ocazie sau în orice sezon. Mai mult decât un aperitiv, bruscheta poate fi un fel de mâncare de sine stătător.

Compusă din felii de pâine prăjite, frecate cu usturoi și stropite cu ulei de măsline, bruscheta poate avea topping-uri pe gustul tuturor: ardei copți, roșii cu busuioc, legume, fasole, diferite sortimente de carne sau brânză.

Bruschete la cină

Pentru pregătirea acestui aperitiv de origine italiană, avem nevoie de ingredientele de mai jos:

Bruschete

INGREDIENTE:

  • o baghetă – tăiată felii
  • legume și condimente preferate
  • ulei de măsline
  • usturoi
  • sare și piper

INSTRUCȚIUNI:

Feliile de baghetă se rumenesc, se freacă cu usturoi și se stropesc cu ulei de măsline, sare și piper. Separat se pregătesc legumele preferate, tăiate cubulețe. Acestea se adaugă apoi pe feliile de baghetă și se servesc.

Opțional, bruschetele se pot pregăti folosind somon afumat, tăiat felii subțiri, împreună cu parmezan. Acestea se pot da la cuptor, pentru câteva minute, înainte de servire.

Total calorii per 100g: 202 kcal

 

Citește și alte rețete sănătoase:

Nutriționist Teodora Necula face parte din echipa de specialiști din Ploiești a Programului ”înCerc” și este alături de copiii și familiile înscrise în Program din 2018.

 

Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății