Cină sănătoasă – Chiftele din sfeclă cu sos tzatziki
23 May, 2021
Cină sănătoasă: Chiftele din sfeclă cu sos tzatziki
Nutriționistul Larisa Rusu ne propune o rețetă ”altfel” pentru o cină sănătoasă: chiftele din sfeclă cu sos tzatziki. Un alt mod de a folosi sfecla, aceste chiftele se prepară rapid și, vă garantăm, vor fi delicioase.
Săracă în calorii, sfecla roșie reprezintă o sursă excelentă de vitamine și minerale, esențiale pentru buna funcționare a organismului.
Cum gătim delicioasele chiftele din sfeclă? Mai jos regăsiți ingredientele necesare și modul de preparare.
INGREDIENTE – pentru chiftele din sfeclă:
o sfeclă
un morcov
un cartof
verdeață tocată mărunt
2 căței de usturoi pisați
un ou
o lingură de făină, dacă este necesar
INGREDIENTE – pentru sosul tzatziki:
un iaurt mic, grecesc
un cățel de usturoi, pisat
o linguriță ulei de măsline
zeamă de lămâie după gust
un castravete, dat pe răzătoarea mică
puțin mărar tocat
INSTRUCȚIUNI:
Legumele crude se spală, se curăță și se dau pe răzătoare, apoi se storc bine de zeamă. Compoziția de legume astfel obținută se amestecă cu restul ingredientelor, apoi se formează chiftelele cu ajutorul mâinilor, stropite cu puțin ulei.
Se tapetează tava cuptorului cu hârtie de copt apoi se așează în tavă chiftelele formate. Se coc la cuptor timp de aproximativ 30 de minute.
Pentru sosul tzatziki, castravetele dat pe răzătoare se scurge de zeamă apoi se amestecă cu restul ingredientelor.