Cină sănătoasă – Chiftele din sfeclă cu sos tzatziki

23 May, 2021

Cină sănătoasă: Chiftele din sfeclă cu sos tzatziki

Nutriționistul Larisa Rusu ne propune o rețetă ”altfel” pentru o cină sănătoasă: chiftele din sfeclă cu sos tzatziki. Un alt mod de a folosi sfecla, aceste chiftele se prepară rapid și, vă garantăm, vor fi delicioase.

Săracă în calorii, sfecla roșie reprezintă o sursă excelentă de vitamine și minerale, esențiale pentru buna funcționare a organismului.

Cum gătim delicioasele chiftele din sfeclă? Mai jos regăsiți ingredientele necesare și modul de preparare.

Cină sănătoasă: Chiftele din sfeclă

INGREDIENTE – pentru chiftele din sfeclă:

  • o sfeclă
  • un morcov
  • un cartof
  • verdeață tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi pisați
  • un ou
  • o lingură de făină, dacă este necesar

INGREDIENTE – pentru sosul tzatziki:

  • un iaurt mic, grecesc
  • un cățel de usturoi, pisat
  • o linguriță ulei de măsline
  • zeamă de lămâie după gust
  • un castravete, dat pe răzătoarea mică
  • puțin mărar tocat

INSTRUCȚIUNI:

Legumele crude se spală, se curăță și se dau pe răzătoare, apoi se storc bine de zeamă. Compoziția de legume astfel obținută se amestecă cu restul ingredientelor, apoi se formează chiftelele cu ajutorul mâinilor, stropite cu puțin ulei.

Se tapetează tava cuptorului cu hârtie de copt apoi se așează în tavă chiftelele formate. Se coc la cuptor timp de aproximativ 30 de minute.

Pentru sosul tzatziki, castravetele dat pe răzătoare se scurge de zeamă apoi se amestecă cu restul ingredientelor.

 

Poftă bună!

 

Citește și alte rețete sănătoase:

Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății