Cină sănătoasă: quinoa cu broccoli și pui, la cuptor
Ce mâncăm la cină? Nutriționistul ”înCerc” Teodora Necula ne propune pentru o cină sănătoasă: quinoa cu broccoli și pui, la cuptor.
Aliment foarte simplu de preparat, quinoa a devenit cunoscută în ultimii ani datorită nutrienților conținuți și a ușurinței cu care poate fi inclusă în meniul zilnic.
Quinoa se găsește în foarte multe varietăți însă cele mai răspândite sunt quinoa albă, quinoa roșie și quinoa neagră. Boabele de quinoa sunt mici, rotunde și tari însă după fierbere se înmoaie și capătă textura orezului.
Bogată în vitamine (grupul de vitamine B, E) și minerale (fier, magneziu, potasiu), quinoa este ușor de digerat dar sățioasă, făcând-o alegere ideală pentru un stil de viață echilibrat.
Mai jos regăsiți ingredientele necesare și modul de preparare al acestei rețete:
INGREDIENTE:
2 căni quinoa uscată
4 căni supă de pui/legume/vită
300 g piept de pui
1 linguriţă sare de mare
un vârf de cuţit de piper negru
un vârf de cuţit de praf de usturoi
2 mâini de spanac proaspăt
150 g brânză dată pe răzătoare
300 g broccoli
½ ceapă
2 linguri sos pesto de busuioc (opţional)
INSTRUCȚIUNI:
Fierbem pieptul de pui în apă timp de aproximativ 20 de minute. Adăugăm în supă sare şi condimente şi o turnăm într-o cratiţă peste quinoa. Amestecând din când în când, fierbem quinoa până când aceasta absoarbe tot lichidul.
Tăiem broccoli în bucăţi şi îl fierbem la aburi timp de aproximativ 5 minute.
Amestecăm într-un castron pieptul de pui fiert, quinoa, bucăţile de broccoli, spanacul, ceapa tăiată mărunt şi (opţional) sosul pesto.
Turnăm amestecul într-o formă pentru copt, presărăm deasupra brânză dată pe răzătoare şi îl lăsăm la cuptor timp de 5-10 minute la 200 de grade.