Cină sănătoasă: supă cremă de linte, cea mai cremoasă supa cremă pe care o veți face
Rețeta pentru o cină sănătoasă – supă cremă de linte, propusă de nutriționistul Daniela Popa, este, probabil, una dintre cele mai savuroase rețete pe care le-am preparat.
Lintea este una dintre cele mai vechi leguminoase cultivate, primele dovezi ale folosirii lintei datând de acum 8000 de ani, din Orientul Mijlociu. Cu un conținut de proteine de aproximativ 25%, lintea conține vitamine din grupul B, magneziu, fier, zinc și potasiu.
Ca să ne putem pregăti lista de cumpărături, mai jos avem toate ingredientele necesare:
INGREDIENTE:
500 g linte roșie
o ceapă albă
un ardei gras roșu
un morcov mediu
2 tije de țelină apio sau 1/4 țelină rădăcină
o linguriță de sare
o linguriță de chimen
1/2 linguriță de piper
un vârf de linguriță de curcumă/turmeric
INSTRUCȚIUNI:
Lintea se spală foarte bine, se lasă 2-3 ore la hidratat, apoi o punem la fiert. Între timp, spălăm și tăiem cubulețe legumele, apoi se sotează toate legumele menționate mai sus, începând cu: ceapa, morcovul, țelina apio, ardeiul gras.
Timpul de fierbere nu ar trebui să depășească 50-60 minute. Condimentele și sarea se adaugă la final.