Ciorbă de lobodă

11 April, 2019

Când piețele abundă de legume și verdețuri proaspete, de sezon, e bine să profităm și să le folosim la maximum. Nutriționistul Gabriela Petre ne propune o rețetă de sezon: ciorbă de lobodă.

De ce ingrediente avem nevoie și cum să preparăm această ciorbă, vă invităm să citiți mai jos:

 

Ciorbă de lobodă

INGREDIENTE:

  • o legătură mare de lobodă
  • 2-3 cepe verzi
  • 2 morcovi potriviți
  • 3 linguri de orez brun
  • o linguriță ulei
  • jumătate de legătură de leuștean
  • zeamă de lămâie

INSTRUCȚIUNI:

Se pun la fiert ceapa cu morcovul tăiat mărunt și orezul brun. După aproximativ 10 minute, se adaugă loboda tăiată mărunt. Spre final, adăugăm uleiul și sarea după gust.

Se mai lasă puțin să se răcorească și se adaugă zeama de lămâie, după gust, și leușteanul tocat mărunt.

Poftă bună!

 

Recomandări generale

  • Servim masa în familie, într-o atmosferă plăcută și relaxată
  • În timpul mesei, nu folosim telefoane, tablete sau televizorul 
  • Nu discutăm în contradictoriu și nu ne certăm în timpul mesei
  • Ne bucurăm de timpul petrecut împreună, în familie

 

Citește și:

 

Dna nutriționist Gabriela Petre face parte din echipa de specialiști din Ploiești a Programului ”înCerc” și este alături de copiii și familiile înscrise în Program din 2018.

 

Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății