Apariții Media

Programul „înCerc”

Cum îi ajută Programul “înCerc” pe elevii clujeni – consiliere prevenție DZ2

26 November, 2020

Din 2018, în Cluj-Napoca, Programul ”înCerc” a evaluat gratuit starea de sănătate a peste 3.500 de elevi de clasa a V-a pentru care părinții și-au exprimat acordul. Dintre aceștia, aproximativ 30% cu risc de a dezvolta diabet zaharat de tip 2 au fost invitați la șase sesiuni individuale de consiliere cu un medic generalist, nutriționist, specialist în activitate fizică și psiholog. Aceste sesiuni se derulează pe parcursul a 18 luni și sunt în plină desfășurare în prezent în Cluj-Napoca, în sistem online, adaptat perioadei pe care o traversăm.

Orice temeri sau întrebări ale părinților sau ale copiilor au primit explicații și răspunsuri pe înțelesul tuturor, în cadrul ședințelor de consiliere. ”Cum poate consilierea să ajute la prevenția diabetului?”, ”De ce să participăm la aceste ședințe?”, ”Ce beneficii vom obține, pe termen lung?” – am detaliat cu fiecare participant despre aceste teme și multe altele.

Citiți și despre Programul ”înCerc” și implementarea evaluării stării de sănătate a elevilor din Ploiești și consilierea personalizată din acest articol: https://in-cerc.ro/cum-a-ajutat-programul-incerc-prahova/

Despre toate beneficiile participării la Programul ”înCerc”, specialiștii care le sunt alături familiilor, sfaturile aplicate, cu privire la alimentație, activitate fizică, stil de viață ordonat, sănătos și echilibrat, aflați mai multe din acest articol, publicat în varianta online a ziarului “Monitorul de Cluj”: http://www.monitorulcj.ro/sanatate/85310-preventia-diabetului-la-copii-cum-ii-ajuta-pe-elevii-clujeni-programul-incerc-p#sthash.hHbYnPEC.uuO2wLQs.dpbs

Sănătatea copiilor noștri este extrem de importantă și trebuie să ne preocupe pe toți, lucru înțeles de părinții care ne-au fost alături și cărora, astfel, vrem să le mulțumim. Le urăm tot binele din lume copiilor participanți la Programul ”înCerc”, cât și celor care au ”absolvit” cele șase ședințe de consiliere. Felicitări, dragii noștri ÎNVINGĂTORI!

Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății