Desert – Fursecuri cu gem, fără zahăr

10 December, 2018

Rețetele sănătoase ”înCerc” pentru desert

 

Fursecuri cu gem, fără zahăr

 

Nutriționistul Ana Gabriela Petre ne oferă o rețetă sănătoasă pentru desert care poate fi preparat în orice perioadă a anului și pe care suntem siguri că o veți îndrăgi.

Vă prezentăm mai jos modul de preparare a delicioaselor fursecuri cu gem, fără zahăr:

 

INGREDIENTE:

  • 1 ou
  • 150g de unt moale
  • un praf de sare (3-4g de sare)
  • 1 linguriță praf de copt
  • faină integrală cât cuprinde
  • nucă măcinată (cca 150g)
  • gem de fructe fără zahăr

INSTRUCȚIUNI:

Se pun într-un castron: gălbenușul de ou, untul, făina amestecată cu praful de copt și sarea. Se amestecă până se formează o cocă bună de modelat.

Separat se pune albușul nebătut într-un castron și nuca macinată în alt castron.

Se ia puțină cocă și se modelează ca o biluță, se dă prin albușul nebătut și apoi prin nucă și se așează pe tava de copt, tapetată cu hârtie de copt.  După ce se așează în tavă se formează o gaură în mijlocul fursecului. Se procedeaza la fel cu restul de biluțe.

Se dau la cuptor la 180 de grade timp de 15 minute sau până se rumenesc.

După ce sunt gata, se așează pe un platou și se adaugă în mijlocul fursecului gemul fără zahăr.

 

Poftă bună!

Recomandări generale

  • Serviți masa în familie, într-o atmosferă plăcută, relaxată, împreună cu copiii
  • Evitați să vă certați la masă sau să purtați discuții tensionate
  • Evitați folosirea telefoanelor, tabletelor sau a televizorului în timp ce luați masa
  • Bucurați-vă de timpul petrecut împreună

 

Programul „înCerc” inițiat de Asociația Medicover are ca scop conștientizarea riscul dezvoltării diabetului zaharat de tip 2 la copii și urmărește îmbunătățirea stilului de viață al familiilor participante, în cele două orașe din România în care se desfășoară.

Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății