Desert sănătos – Cheesecake la pahar

3 March, 2020

Desert sănătos: cheesecake la pahar

Cheesecake la pahar – un desert simplu, ușor și rapid de preparat.

Atunci când avem poftă de ceva dulce, este bine să alegem variante sănătoase pentru desert. Nutriționistul Teodora Necula ne vine în ajutor azi cu o rețetă delicioasă: cheesecake la pahar.

Cheesecake la pahar

Care sunt ingredientele de care avem nevoie pentru cheesecake la pahar și cum o putem prepara – citiți mai jos:

Cheesecake la pahar

INGREDIENTE:

  • biscuiți făcuți în casă sau biscuiți digestivi fără zahăr adăugat
  • mascarpone
  • brânză ricotta
  • sos de căpșuni sau de fructe de pădure – aproximativ 250g
  • coacăze roșii
  • fulgi de migdale
  • miere
  • zeamă de lămâie
  • frunze de mentă

INSTRUCȚIUNI:

Într-un pahar, nu foarte mare, se așează în straturi următoarele:

  • două bucăți de biscuiți se sfarmă și se așează pe fundul paharului
  • se amestecă două linguri de brânză ricotta cu o linguriță de mascarpone și o jumătate de linguriță de miere până de obține o cremă. Prima jumătate a cremei se așează peste biscuiții din pahar.
  • într-o crăticioară se pun la scăzut 250g căpșuni sau fructe de pădure, tocate mărunt, cu 50ml apă. Când sosul este aproape gata, se adaugă o linguriță de zeamă de lămâie, apoi se lasă la răcit.
  • al treilea strat din pahar este constituit dintr-o lingură de sos de căpșuni sau fructe de pădure
  • peste sosul de fructe se adaugă a doua jumătate din crema de brânză apoi iarăși o lingură de sos de fructe
  • ca decor, putem folosi o linguriță de fulgi de migdale, câteva coacăze roșii șo i frunzuliță proaspătă de mentă

Poftă bună!

Total calorii per 100g: 219 kcal

Citește și alte rețete sănătoase:

 

Nutriționist Teodora Necula face parte din echipa de specialiști din Ploiești a Programului ”înCerc” și este alături de copiii și familiile înscrise în Program din 2018.

 

Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății