Fel principal – Ciorbă de dovlecei

26 February, 2019

Ciorbă de dovlecei

Nutriționistul Ana Maria Demetrescu ne propune o nouă rețetă pentru felul principal, și anume ciorbă de dovlecei. Este o rețetă ce se poate prepara rapid și ușor și o putem servi atât caldă cât și rece.

Mai jos, dna Demetrescu ne dă detalii despre ingredientele necesare și modul de preparare a acestei ciorbe:

Ciorbă de dovlecei

INGREDIENTE – pentru aproximativ 4 porții:

  • 2 bucăți ardei gras
  • o ceapă
  • 2 bucăți ceapă verde
  • mărar

INSTRUCȚIUNI:

Se curăță dovleceii de coajă, se spală, se taie cuburi și se pun la fiert în 2,5 litri de apă cu sare, timp de 15 minute. Ceapa se curăță de coajă, se spală, se taie mărunt și se adaugă în apă când începe să fiarbă.

Roșiile se decojesc și se taie cubulețe, ardeii se spală, se curăță de semințe și se taie pătrățele. Ceapa verde se curăță, se spală și se taie inele.

Toate legumele se pun în oală, după 15 minute din momentul fierberii. Când toate legumele sunt fierte, se ia vasul de pe foc, se potrivește de sare și piper și se aromatizează cu mărar verde tocat.

Poftă bună!

 

Mai multe rețete propuse de dna nutriționist Ana Maria Demetrescu găsiți mai jos:

Recomandări generale

  • Masa se servește în familie, într-o atmosferă plăcută și relaxată
  • În timpul mesei, nu se folosesc telefoane, tablete sau televizorul 
  • Nu se discută în contradictoriu în timpul mesei
  • Ne bucurăm de timpul petrecut împreună, în familie

 

Programul „înCerc” inițiat de Asociația Medicover are ca scop conștientizarea riscul dezvoltării diabetului zaharat de tip 2 la copii și urmărește îmbunătățirea stilului de viață al familiilor participante, în cele două orașe din România în care se desfășoară.

Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății