Astăzi vă prezentăm o altă rețetă propusă de dna nutriționist Ana Maria Demetrescu, rapidă și ușor de preparat, în special primăvara, atunci când în piețe găsim legume proaspete: ciorbă de salată verde.
Mai jos aveți detalii despre ingredientele necesare și modul de preparare a acestei ciorbe:
INGREDIENTE – pentru aproximativ 4 porții:
piper
o bucată ceapă albă
2 bucăți morcov
2 bucăți salată verde
o legătură ceapă verde
4 bucăți de roșii
500 ml bulion de zarzăre sau zeamă de lămâie
tăiței de casă (opțional)
pătrunjel
sare
MOD DE PREPARARE:
Se taie cubulețe ceapa albă și morcovii iar ceapa verde se toacă mărunt, apoi toate legumele se pun la fiert într-o oală cu apă și puțină sare.
Atunci când legumele sunt trei sferturi fierte, se pot adăuga tăiței de casă. După ce aceștia au fiert, se adaugă salata verde tăiată fâșiuțe subțiri și bulionul de zarzăre.
Se lasă la foc mic maximum 10 minute apoi se adaugă roșiile tăiate cubulețe, se mai lasă încă 5 minute pe foc apoi se adaugă pătrunjel tocat mărunt.
Poftă bună!
Puteți descoperi și alte rețete pentru supe, propuse de dna nutriționist Ana Maria Demetrescu aici: