Fel principal – Ciorbă de verdețuri

27 February, 2019

Ciorbă de verdețuri

Atunci când piețele abundă de legume proaspete de primăvară, e bine să profităm de ele. Nutriționistul Ana Maria Demetrescu ne propune astăzi o rețetă simplă, ușor de preparat și plină de vitamine: ciorbă de verdețuri.

Mai jos aveți detalii despre ingredientele necesare și modul de preparare a acestei ciorbe:

 

INGREDIENTE – pentru aproximativ 8 porții:

  • 5 legături lobodă
  • o legătură leuștean
  • o lingură orez
  • o bucată morcov
  • o bucată ceapă albă
  • 5 legături de ștevie

INSTRUCȚIUNI:

Loboda și ștevia se spală în mai multe ape și se toacă mărunt. Morcovul și ceapa se curăță și se dau pe răzătoarea mare. Legumele se pun la fiert în 3 litri de apă cu sare, apoi se adaugă orezul și uleiul.

La sfărșit, ciorba se acrește după preferințe, se adaugă verdeața tocată mărunt și sare.

Poftă bună!

 

Mai multe rețete propuse de dna nutriționist Ana Maria Demetrescu găsiți mai jos:

Recomandări generale

  • Servim masa în familie, într-o atmosferă plăcută și relaxată
  • În timpul mesei, nu folosim telefoane, tablete sau televizorul 
  • Nu discutăm în contradictoriu și nu ne certăm în timpul mesei
  • Ne bucurăm de timpul petrecut împreună, în familie

 

Programul „înCerc” inițiat de Asociația Medicover are ca scop conștientizarea riscul dezvoltării diabetului zaharat de tip 2 la copii și urmărește îmbunătățirea stilului de viață al familiilor participante, în cele două orașe din România în care se desfășoară.

Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății