Nutriționistul Iulia Hădărean a conceput o rețetă sănătoasă pentru felul principal care poate fi consumat în orice perioadă a anului.
Vă prezentăm mai jos modul de preparare a acestei delicioase rețete:
INGREDIENTE:
carne de porc
ulei de măsline
oţet de vin
usturoi zdrobit
foi de dafin şi muştar Dijon
ciuperci
cartofi tăiaţi
rondele de morcovi
ceapă tăiată mărunt
INSTRUCȚIUNI:
Marinarea cărnii de porc: carnea se pune la marinat cu o seară înainte, condimentată cu ulei de măsline, oţet de vin, usturoi zdrobit, foi de dafin şi muştar Dijon. A doua zi carnea se scoate din marinadă si se lasă să ajungă la temperatura camerei.
Carnea se pune într-un vas termorezistent, uns în prealabil cu ulei, se adaugă ciuperci, cartofi tăiaţi felii, rondele de morcovi şi ceapă tăiată mărunt. Apoi se adaugă sosul în care a fost ţinută carnea la marinat şi apă cât să acopere jumatate. Se pune capacul deasupra şi se bagă la cuptor la 160 de grade, unde se ţine până când e gata carnea – cam două ore dacă e feliată şi trei ore dacă este o bucată întreagă. Ca să iasă rumenită, se pot scoate legumele şi se ridică temperatura la 180 de grade, timp de aproximativ 20 de minute.
Se decorează cu felii de portocale.
Poftă bună!
Recomandări generale
Masa se servește în familie, împreună cu copii, într-o atmosferă plăcută, relaxată
Evitați să vă certați la masă, să purtați discuții tensionate
Evitați folosirea telefoanelor, tabletelor, televizorului în timp ce luați masa
Bucurați-vă de timpul petrecut împreună cu familia
Programul „înCerc” inițiat de Asociația Medicover are ca scop conștientizarea riscul dezvoltării diabetului zaharat de tip 2 la copii și urmărește îmbunătățirea stilului de viață al familiilor participante, în cele două orașe din România în care se desfășoară.
Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății