Fel principal – Sărmăluțe cu carne de curcan

7 December, 2018

Rețetele sănătoase ”înCerc” pentru felul principal

 

Sărmăluțe cu carne de curcan

 

Sărmăluțele sunt de nelipsit pe masa de Crăciun, însă le putem consuma, fără probleme, și în cursul anului, fie în meniul săptămânii, fie în meniul de weekend. Nutriționistul Ana Maria Demetrescu a conceput o rețetă sănătoasă pentru felul principal, sărmăluțe cu carne de curcan, care poate fi consumat în orice perioadă a anului.

Vă prezentăm mai jos modul de preparare a delicioaselor sărmăluțe cu carne de curcan:

 

INGREDIENTE:

  • 1 kg de carne tocată de curcan
  • 4 morcovi rași
  • 4 cepe tocate mărunt
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • 250 ml suc de roșii
  • sare
  • piper
  • varză murată și/sau  foi de viță de vie murate
  • apă

INSTRUCȚIUNI:

Se amestecă toate ingredientele (mai putin sucul de rosii și varza sau foile de viță de vie), se lasă 30 de minute să se odihnească compoziția, apoi se formează sarmalele.

Se pun sarmalele în oală, se toarnă sucul de roșii peste ele și se adaugă apă până sunt acoperite.

Se lasă la foc mare până dă în clocot, apoi se acoperă oala, se dă la foc mic și se lasă la fiert 4-5 ore în cuptor / 2-3 ore in oală sub presiune (timpul de fierbere depinde de cantitate).

Pentru o crustă apetisantă, inlăturați capacul cu 15-20 de minute inainte de a stinge focul.

Poftă bună!

Recomandări generale

  • Masa se servește în familie, într-o atmosferă plăcută, relaxată
  • Evitați folosirea telefoanelor, tabletelor sau a televizorului în timp ce luați masa
  • Evitați discuțiile în contradictoriu în timpul mesei
  • Bucurați-vă de timpul petrecut împreună

 

Programul „înCerc” inițiat de Asociația Medicover are ca scop conștientizarea riscul dezvoltării diabetului zaharat de tip 2 la copii și urmărește îmbunătățirea stilului de viață al familiilor participante, în cele două orașe din România în care se desfășoară.

Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății