Rețetele sănătoase ”înCerc” pentru felul principal
Sărmăluțe cu carne de curcan
Sărmăluțele sunt de nelipsit pe masa de Crăciun, însă le putem consuma, fără probleme, și în cursul anului, fie în meniul săptămânii, fie în meniul de weekend. Nutriționistul Ana Maria Demetrescu a conceput o rețetă sănătoasă pentru felul principal, sărmăluțe cu carne de curcan, care poate fi consumat în orice perioadă a anului.
Vă prezentăm mai jos modul de preparare a delicioaselor sărmăluțe cu carne de curcan:
INGREDIENTE:
1 kg de carne tocată de curcan
4 morcovi rași
4 cepe tocate mărunt
1 legătură mărar
1 legătură pătrunjel
250 ml suc de roșii
sare
piper
varză murată și/sau foi de viță de vie murate
apă
INSTRUCȚIUNI:
Se amestecă toate ingredientele (mai putin sucul de rosii și varza sau foile de viță de vie), se lasă 30 de minute să se odihnească compoziția, apoi se formează sarmalele.
Se pun sarmalele în oală, se toarnă sucul de roșii peste ele și se adaugă apă până sunt acoperite.
Se lasă la foc mare până dă în clocot, apoi se acoperă oala, se dă la foc mic și se lasă la fiert 4-5 ore în cuptor / 2-3 ore in oală sub presiune (timpul de fierbere depinde de cantitate).
Pentru o crustă apetisantă, inlăturați capacul cu 15-20 de minute inainte de a stinge focul.
Poftă bună!
Recomandări generale
Masa se servește în familie, într-o atmosferă plăcută, relaxată
Evitați folosirea telefoanelor, tabletelor sau a televizorului în timp ce luați masa
Evitați discuțiile în contradictoriu în timpul mesei
Bucurați-vă de timpul petrecut împreună
Programul „înCerc” inițiat de Asociația Medicover are ca scop conștientizarea riscul dezvoltării diabetului zaharat de tip 2 la copii și urmărește îmbunătățirea stilului de viață al familiilor participante, în cele două orașe din România în care se desfășoară.
Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății