Supa cremă de dovlecei și usturoi este o altă rețetă propusă de dna nutriționist Roxana Călescu, fiind o variantă sănătoasă pentru felul principal ce poate fi pregătită în orice moment al anului.
Mai jos aveți detalii despre ingredientele necesare și modul de preparare a supei cremă de dovlecei și usturoi:
INGREDIENTE:
1 kg dovlecei
o legătură de usturoi
o ceapă
o lingură ulei de măsline
condimente: busuioc, chimen
sare, piper
INSTRUCȚIUNI:
Se curăță toate legumele , se taie în cubulețe și se pun la fiert în apă cu sare și piper. După fierbere, se pasează vertical cu ajutorul unui blender, adăugând uleiul de măsline și restul de condimente.
Supa cremă obținută se servește cu crutoane sau cu o felie de pâine prăjită.
Poftă bună!
Recomandări generale
Servim masa în familie, într-o atmosferă plăcută și relaxată
La masă, nu folosim telefoane, tablete sau televizorul
Nu discutăm în contradictoriu și nu ne certăm în timpul mesei
Ne bucurăm de timpul petrecut împreună, în familie
Programul „înCerc” inițiat de Asociația Medicover are ca scop conștientizarea riscul dezvoltării diabetului zaharat de tip 2 la copii și urmărește îmbunătățirea stilului de viață al familiilor participante, în cele două orașe din România în care se desfășoară.
Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății