Masa de Paști ”înCerc” – Pulpă de miel la cuptor, în stil marocan
4 April, 2021
Masa de Paști ”înCerc”: Pulpă de miel la cuptor, în stil marocan
Pentru că friptura de miel este felul de mâncare cel mai des întâlnit pe masa de Paști, nutriționistul Raluca Topan ne propune o rețetă nouă, delicioasă și ușor de preparat, ca variantă a clasicei fripturi: pulpă de miel la cuptor, în stil marocan, cu mix de rădăcinoase și coriandru.
Ce ingrediente ne sunt necesare și cum preparăm această rețetă, vă invităm să descoperiți mai jos:
Masa de Paști ”înCerc”: Pulpă de miel la cuptor, în stil marocan – ingrediente și mod de preparare
INGREDIENTE pentru 4 porții:
o jumătate de pulpă de miel (aproximativ 800g)
2 cepe roșii
1 dovleac, tăiat cubulețe (nedecojit)
o țelină, decojită și tăiată cubulețe
2 linguri și jumătate de ulei de rapiță, presat la rece
2 linguri condimente Ras el hanout (amestec oriental de condimente)
8 căței de usturoi
1 buchet coriandru
o jumătate de linguriță de semințe de chimen
sucul de la o lămâie + coaja răzuită
o jumătate de ardei iute verde
INSTRUCȚIUNI:
Se scoate mielul din frigider apoi pregătim ceapa, dovlecelul și țelina pentru a fi tocate.
Încălziți cuptorul la 200 grade C. Eliminați orice exces de grăsime de pe carnea de miel, apoi crestați ușor bucata de carne în mai multe locuri. Condimentați carnea cu o jumătate de lingură de ulei și o lingură condiment Ras el hanout, plus sare și piper după gust.
Puneți ceapa, țelina și dovleacul într-o tavă de copt, împreună cu usturoiul. Adăugați peste legume condimentul Ras el hanout rămas, uleiul rămas și puțină sare și piper. Puneți carnea în tava de copt și introduceți la cuptor pentru 40 de minute.
Scoateți mielul din cuptor. Puneți legumele înapoi la cuptor pentru încă 20 de minute. Între timp, mixați coriandrul, semințele de chimen, coaja de lămâie, sucul de lămâie și ardeiul iute, împreună, într-un mini robot de bucătărie până când sunt tocate mărunt și capătă o culoare verde viu.
Porționați carnea de miel, aranjați-o pe un platou, apoi adăugați legumele alături. Puteți presăra puțin coriandru la final, asezonând carnea și legumele.