Mic dejun sănătos – Budincă de chia cu lapte de cocos, mango și nuci

27 February, 2020

Mic dejun sănătos: budincă de chia cu lapte de cocos, mango și nuci

Chia, lapte de cocos, mango și nuci – ce obținem când le amestecăm? O rețetă delicioasă pentru mic-dejun, rețetă propusă de Teodora Necula, nutriționist ”înCerc”.

Semințele de Chia sunt bogate în antioxidanți și conțin 14% proteine, sunt sățioase și sunt o sursă de energie pentru sportivi, iar carbohidrații conținuți în semințele de Chia (40%) sunt fibre benefice organismului. De asemenea, sunt bogate în calciu, acizi grași omega 3, zinc, vitamina B1, B2, B3 și potasiu.

Fructul de mango este o sursă importantă de vitamine și minerale și se poate folosi în smoothie-uri, deserturi, salate sau alte rețete pentru micul dejun. Îmbunătățește digestia, sănătatea oaselor și întărește sistemul imunitar.

Nucile, prin conținutul lor ridicat de vitamine, minerale, grăsimi și antioxidanți, întăresc și protejează sistemul cardiovascular, ajută la controlul greutății corporale și te ajută să ai un somn odihnitor.

Chia, lapte de cocos, mango și nuci

Chia, lapte de cocos, mango și nuci

De ce ingrediente avem nevoie pentru această budincă și cum o putem prepara?

INGREDIENTE:

  • 200ml lapte de cocos
  • 4-5 lingur de semințe de Chia
  • un mango copt
  • o mână de nuci

INSTRUCȚIUNI:

Pentru a beneficia de un mic-dejun delicios, pregătim totul cu o seară înainte. Semințele de Chia se pun într-un vas, împreună cu laptele de cocos, le amestecăm și le lăsăm în frigider până dimineața.

Dis-de-dimineață, la micul dejun, adăugăm fructul de mango tăiat cubulețe și nucile. Vom avea un rezultat delicios!

Poftă bună!

Total calorii: 400 kcal

Citește și alte rețete sănătoase:

 

Nutriționist Teodora Necula face parte din echipa de specialiști din Ploiești a Programului ”înCerc” și este alături de copiii și familiile înscrise în Program din 2018.

 

Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății