Mic-dejun sănătos: frittata cu roșii este sugestia nutriționistului Teodora Necula, membră a echipei de specialiști ”înCerc” din Ploiești, pentru diminețile petrecute în familie.
Variantă mai elaborată a unei omlete, frittata este o combinație de ouă, legume, condimente și puțină brânză. Mai pufoasă și mai gustoasă decât obișnuita omletă, frittata este opțiunea ideală pentru un mic-dejun sănătos și sățios.
Disputată atât de italieni cât și de spanioli, frittata are câte ceva din ambele bucătării. Spre deosebire de omletă, unde amestecăm toate ingredientele în același bol, de la început, la frittata ingredientele se așează în straturi în tigaie. Și tot spre deosebire de omletă, frittata se poate pregăti atât pe aragaz, cât și în cuptor.
Pentru lista de ingrediente și modul de preparare, vă invităm să lecturați informațiile de mai jos:
INGREDIENTE:
4 ouă mari
2 linguri lapte
2 linguri piure de roșii
3 linguri parmezan dat pe răzătoare
250g roșii cherry
o linguriță de ulei de măsline
piper negru măcinat
1/2 linguriță sare de mare
INSTRUCȚIUNI:
Într-un castron, amestecăm ouăle, laptele, piureul de roșii, sarea de mare, piperul negru măcinat și o lingură cu vârf de parmezan dat pe răzătoare.
Încălzim uleiul de măsline într-o tigaie mai adâncă, apoi turnăm amestecul de ouă în tigaie.
Acoperim tigaia și lăsăm conținutul să fiarbă la foc mediu timp de 5 minute până când frittata se îngroașă.
Decorăm frittata cu roșii cherry mărunțite și cu restul de parmezan și acoperim tigaia, lăsând amestecul să se coacă timp de aproximativ 5-7 minute, verificând din când în când pentru a nu se arde.
Opțional, frittata se poate pregăti în cuptor, respectând pașii de mai sus.