Mic dejun sănătos – Omletă cu legume

17 November, 2020

Mic dejun sănătos: omletă cu legume

Nutriționistul Larisa Rusu ne propune pentru azi un mic dejun sănătos: omletă cu legume, în formă de brioșe.

Oul face parte din categoria super-alimentelor, fiind o sursă bogată de proteine și vitamine: B, A, E, D, calciu, magneziu, fosfor, fier, zinc, sodiu sunt doar câteva dintre acestea.

Aliment versatil, oul se poate prepara în mai multe feluri și poate fi folosit în numeroase rețete, chiar și pentru cei mai pretențioși consumatori.

Pentru rețeta de azi, vom reinterpreta varianta clasică de omletă și vom folosi o tavă de brioșe și legumele noastre preferate.

Mic dejun sănătos: omletă cu legume

Ce ingrediente ne sunt necesare pentru prepararea acestor brioșe și care este modul de lucru? Le regăsiți mai jos:

INGREDIENTE:

  • ouă
  • legume preferate
  • mozzarella
  • sare și piper

INSTRUCȚIUNI:

Se pornește cuptorul la 180 de grade.

Într-un castron, se amestecă ouăle și se condimentează după gust, cu sare și piper.

Se pregătesc legumele preferate și se toacă sub formă de cubulețe sau bastonașe, apoi se așează în formele de brioșe. Se toarnă ouăle peste legume și se presară deasupra mozzarella, apoi se dau la cuptor timp de aproximativ 20 de minute.

Poftă bună!

Citește și alte rețete sănătoase:

Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății