Terci de ovăz este rețeta rapidă și simplă pentru mic dejun sănătos propusă de nutriționistul Daniela Popa, pentru zilele de școală. Pentru că micul dejun este, de cele mai multe ori, masa peste care avem tendința să sărim cel mai des, echipa de specialiști ”înCerc” ne vine în ajutor cu rețete simple, rapide și ușor de preparat.
Ce ingrediente ne sunt necesare și care este modul de preparare pentru terci de ovăz? Vă invităm să citiți mai jos.
INGREDIENTE:
o cană de fulgi de ovăz
2 căni de lapte
2 linguri fistic
o lingură de miere
un vârf de cuțit de vanilie
fructe pentru asezonare
INSTRUCȚIUNI:
Într-o crăticioară cu capacitatea de 2-3 litri se pune laptele, apoi se adaugă ovăzul și se lasă peste noapte în frigider. Dimineața, ovăzul deja a absorbit aproape tot lichidul. Se dă în clocot, apoi se lasă deoparte până când se răcește.
După aceea, se adaugă restul ingredientelor și se asezonează cu fructele preferate, de preferat de sezon.