Mic dejun sănătos – Terci de ovăz

23 August, 2021

Mic dejun sănătos: Terci de ovăz

Terci de ovăz este rețeta rapidă și simplă pentru mic dejun sănătos propusă de nutriționistul Daniela Popa, pentru zilele de școală. Pentru că micul dejun este, de cele mai multe ori, masa peste care avem tendința să sărim cel mai des, echipa de specialiști ”înCerc” ne vine în ajutor cu rețete simple, rapide și ușor de preparat.

Ce ingrediente ne sunt necesare și care este modul de preparare pentru terci de ovăz? Vă invităm să citiți mai jos.

Mic dejun sănătos: Terci de ovăz

INGREDIENTE:

  • o cană de fulgi de ovăz
  • 2 căni de lapte
  • 2 linguri fistic
  • o lingură de miere
  • un vârf de cuțit de vanilie
  • fructe pentru asezonare

INSTRUCȚIUNI:

Într-o crăticioară cu capacitatea de 2-3 litri se pune laptele, apoi se adaugă ovăzul și se lasă peste noapte în frigider. Dimineața, ovăzul deja a absorbit aproape tot lichidul. Se dă în clocot, apoi se lasă deoparte până când se răcește.

După aceea, se adaugă restul ingredientelor și se asezonează cu fructele preferate, de preferat de sezon.

Poftă bună!

 

Citește și alte rețete sănătoase:

Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății