Programul ”înCerc” de Prevenție a Diabetului Zaharat de Tip 2 și a Bolilor Civilizației, câștigător în cadrul Galei Societății Civile 2018

20 June, 2018

Programul ”înCerc” câștigător în cadrul Galei Societății Civile 2018

 

 

Programul ”înCerc” de Prevenție a Diabetului Zaharat de Tip 2 și a Bolilor Civilizației, lansat în septembrie 2017 la Ploiești de către Asociația Medicover, a fost câștigătorul Premiului Special Organizația New Entry în cadrul Galei Societății Civile desfășurate luni, 11 iunie, la Ateneul Român în Bucuresti.

Implementat pentru prima data în Polonia în 2013 de către Fundația Medicover, Programul ”înCerc”, primul de acest fel lansat în România, a fost nominalizat la Premiul Special Organizația New Entry alături de alte 21 de proiecte.

“Acest premiu vine ca o recunoaștere a peste un an de eforturi extraordinare și dedicare a tuturor celor implicați în proiect. Suntem foarte fericiti ca Asociatia Medicover si programul “ȋnCerc” au primit acest premiu important!” a declarat George Istrate, Director General al Asociatiei Medicover.

Programul ”înCerc” își propune evaluarea a peste 12.000 de copii de clasa a V-a din România cu privire la riscul dezvoltării Diabetului Zaharat de Tip 2 și a altor Boli ale Civilizației, având ca scop final îmbunătățirea stilului de viață.

Programul are două etape: Analiza Complexă de Sănătate în cadrul căreia elevii de clasa a V-a sunt evaluați gratuit și non-invaziv pentru depistarea copiilor cu risc de dezvoltare a diabetului zaharat de tip 2 și Asistența Individuală Integrată care oferă sesiuni individuale de consiliere, desfășurate cu sprijinul a patru specialiști, pe parcursul a 18 luni.

Mulțumim partenerilor și susținătorilor nostri, precum si tuturor echipelor de evaluare si specialistilor implicați în acest proiect!

 

 

 

Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății