[VIDEO] Reportaj ProTV – statistici ale prevalenței Diabetului Zaharat de Tip 2 la copii, cu ocazia lansării Programului ”înCerc” la Cluj-Napoca

15 November, 2018

Statistici despre prevalența Diabetului Zaharat de Tip 2 la copii au fost prezentate, în premieră în România, de către Asociația Medicover, în cadrul conferinței de presă organizată la Cluj-Napoca în data de 13 noiembrie 2018.

Datorită creșterii cu 100% a obezității în rândul populației tinere, efectele resimțite la nivel social, profesional, familial și economic sunt covârșitoare: între 6 și 20% din cifrele alocate sănătății în țările europene sunt defalcate specific pe costuri cu bolnavii de diabet.

Asociația Medicover îți propune, prin intermediul Programului ”înCerc” de Prevenție a Diabetului Zaharat de Tip 2 și a Bolilor Civilizației, să aibă un rol activ în prevenirea riscului apariției diagnosticului de diabet zaharat de tip 2 la copii. Programul se adresează  copiilor de clasa a V-a și familiilor acestora și susține, printr-o dietă corespunzătoare, sănătoasă și activitate fizică susținută, îmbunătățirea stilului de viață a acestei categorii de public.

În cadrul conferinței de presă a fost anunțată și lansarea Programului ”înCerc” în al doilea oraș din România, Cluj-Napoca, începând cu anul școlar 2018-2019. Alături de dl. George Istrate, Director General al Asociației Medicover și dna Georgiana Apreutesei, Manager de Proiect ”înCerc”, la conferință au mai participat dna Prof. Univ. Dr. Gabriela Roman, Medic Primar specialitatea Diabet, Nutriție și Boli metabolice, membră a Consiliului Științific al Asociației Medicover, alături de reprezentanți ai autorităților locale – doamna Emese Olah, Viceprimar al Municipiului Cluj-Napoca și domnul Prof. Valentin Claudiu Cuibus, Inspector Școlar General din partea Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Cu această ocazie, echipa Știrilor ProTV a realizat un reportaj special pe care vă învităm să-l urmăriți mai jos:

 

Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății