Nutriționistul Iulia Hădărean vă recomandă o rețetă sănătoasă a unui aperitiv care poate fi consumat în orice perioadă a anului.
Citiți cu atenție și recomandările finale. Vin din partea unui specialist!
INGREDIENTE:
300g – 350g brânză feta, tăiată în cuburi
60ml ulei de măsline extra virgin
1 lingură suc de lămâie
1 cățel de usturoi, zdrobit
1 lingură mărar proaspăt tocat
1 lingură pătrunjel proaspăt tocat
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
12 măsline Kalamata fără sâmburi
12 roșii cherry
1 castravete tăiat în 12 felii
12 bețișoare pentru frigărui
INSTRUCȚIUNI:
Marinarea brânzei feta: într-un castron mic, se amestecă bucățile de brânză feta, uleiul de măsline, sucul de lămâie, usturoiul, mărarul și pătrunjelul. Se condimentează cu sare și piper, apoi amestecă până când brânza este acoperită complet în marinadă.
Se lasă la frigider timp de 15 minute.
Se montează toate ingredientele pe bețișoarele pentru frigărui.
Poftă bună!
Recomandări generale
Luați masa împreună cu copii, într-o atmosferă plăcută, relaxată
Păstrați o ambianță liniștită și evitați să vă certați la masă, să purtați discuții tensionate
Evitați folosirea telefoanelor, tabletelor, televizorului în timp ce luați masa
Bucurați-vă de alimente și de timpul petrecut împreună cu familia
Programul „înCerc” inițiat de Asociația Medicover are ca scop conștientizarea riscul dezvoltării diabetului zaharat de tip 2 la copii și urmărește îmbunătățirea stilului de viață al familiilor participante, din orașele selectate din România (Ploiești și Cluj-Napoca), prin componentele sale, putând enumera două dintre acestea: o nutriție adecvată și activitate fizică susținută.
Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății