Nutriționistul Ana Maria Demetrescu ne oferă o rețetă sănătoasă pentru desert care poate fi preparat în orice perioadă a anului.
Vă prezentăm mai jos această delicioasă rețetă:
INGREDIENTE:
5 linguri ulei de cocos(topit)
o cană de fulgi de cocos, pentru crema + 4 linguri fulgi de cocos pentru decor
15 migdale crude (de preferat decojite)
2-3 linguri de îndulcitor sirop (se poate folosi miere sau sirop de agave)
1 linguriță esență de vanilie
INSTRUCȚIUNI:
Se amesteca uleiul de cocos cu fulgii de cocos, îndulcitorul și vanilia. Se lasă amestecul la frigider să se întărească, cel puțin 30 de minute.
Se pun cele 4 linguri de fulgi de cocos într-o farfurie separată.
Se modelează usor biluțe din amestecul lăsat la rece. (ideal este să se folosească aprox. 1 linguriță de amestec la o bomboana Raffaello)
Se pune o migdală crudă în centrul fiecărei bomboane și se tăvălesc prin fulgii de cocos.
Se dau la frigider pentru 1-2 ore înainte de servire.
Poftă bună!
Recomandări generale
Serviți masa în familie, împreună cu copii, într-o atmosferă plăcută, relaxată
Evitați să vă certați la masă, să purtați discuții tensionate
Evitați folosirea telefoanelor, tabletelor, televizorului în timp ce luați masa
Bucurați-vă de timpul petrecut împreună cu familia
Programul „înCerc” inițiat de Asociația Medicover are ca scop conștientizarea riscul dezvoltării diabetului zaharat de tip 2 la copii și urmărește îmbunătățirea stilului de viață al familiilor participante, în cele două orașe din România în care se desfășoară.
Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății