Salată de vinete fără maioneză

26 March, 2019

Salata de vinete e des întâlnită pe mesele noastre, de Sărbători și nu numai. Nutriționistul Erika Deac ne propune o rețetă de salată de vinete fără maioneză, la fel de gustoasă ca rețeta clasică, însă mult mai sănătoasă.

Vă prezentăm mai jos modul de preparare și ingredientele necesare pentru această rețetă:

 

INGREDIENTE:

  • 400 g vinete coapte
  • un ardei copt
  • 2 linguri ulei de măsline presat la rece
  • frunze proaspete de pătrunjel (de la aproximativ 3 tije)
  • o ceapă mică
  • sare și piper

INSTRUCȚIUNI:

 

 

Vinetele se toacă din cuțit sau se dau prin blender pentru o consistență mai cremoasă iar ardeiul copt se taie în fâșii subțiri. Ceapa se toacă mărunt.

Se pun toate ingredientele într-un castron, se amestecă și se adaugă sare și piper după gust.

Poftă bună!

 

Valori nutriționale pentru o porție:

  • 380 Kcal
  • 5 g proteine
  • 19,5 g lipide
  • 51 g carbohidrați

 

Citește și:

 

Dna nutriționist Erika Deac face parte din echipa de specialiști din Cluj-Napoca a Programului ”înCerc” și este alături de copiii și familiile înscrise în Program din 2019.

 

Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății