Terci de ovăz cu fructe de pădure, o nouă rețetă pentru mic dejun propusă de nutriționistul Gabriela Petre, este ușor de preparat, delicios și fără zahăr.
Vă prezentăm mai jos detalii despre ingredientele necesare și modul de preparare:
INGREDIENTE:
o cană de 250ml de fulgi de ovăz
500ml apă
un praf de sare
2 linguri iaurt 2% grăsime
câteva boabe de afine
câteva bucățele de zmeură
un strop de miere (opțional)
MOD DE PREPARARE:
Într-o crăticioară se pun fulgii de ovăz, praful de sare și apa la fiert (ovăzul se prepară ca și orezul). După ce este fiert, terciul se lasă puțin să se mai răcească.
Într-un pahar sau castron se pun 3 linguri de terci de ovăz, 2 linguri de iaurt și fructele de pădure. La final, după gust, se adaugă mierea.
Poftă bună!
Recomandări generale
Servim masa în familie, într-o atmosferă plăcută și relaxată
La masă, nu folosim telefoane, tablete sau televizorul
Nu discutăm în contradictoriu și nu ne certăm în timpul mesei
Programul „înCerc” inițiat de Asociația Medicover are ca scop conștientizarea riscului de dezvoltare a diabetului zaharat de tip 2 la copii și urmărește îmbunătățirea stilului de viață al familiilor participante, în cele două orașe din România în care se desfășoară.
Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății