Terci de ovăz cu fructe de pădure

10 May, 2019

Terci de ovăz cu fructe de pădure, o nouă rețetă pentru mic dejun propusă de nutriționistul Gabriela Petre, este ușor de preparat, delicios și fără zahăr.

Vă prezentăm mai jos detalii despre ingredientele necesare și modul de preparare:

INGREDIENTE:

  • o cană de 250ml de fulgi de ovăz
  • 500ml apă
  • un praf de sare
  • 2 linguri iaurt 2% grăsime
  • câteva boabe de afine
  • câteva bucățele de zmeură
  • un strop de miere (opțional)

MOD DE PREPARARE:

Într-o crăticioară se pun fulgii de ovăz, praful de sare și apa la fiert (ovăzul se prepară ca și orezul). După ce este fiert, terciul se lasă puțin să se mai răcească.

Într-un pahar sau castron se pun 3 linguri de terci de ovăz, 2 linguri de iaurt și fructele de pădure. La final, după gust, se adaugă mierea.

Poftă bună!

 

Recomandări generale

  • Servim masa în familie, într-o atmosferă plăcută și relaxată
  • La masă, nu folosim telefoane, tablete sau televizorul 
  • Nu discutăm în contradictoriu și nu ne certăm în timpul mesei
  • Ne bucurăm de timpul petrecut împreună

 

Citiți și:

 

Programul „înCerc” inițiat de Asociația Medicover are ca scop conștientizarea riscului de dezvoltare a diabetului zaharat de tip 2 la copii și urmărește îmbunătățirea stilului de viață al familiilor participante, în cele două orașe din România în care se desfășoară.

Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății