[VIDEO] Ziua Mondială a Diabetului – reportaj Antena 1 despre lansarea Programului ”înCerc” la Cluj-Napoca

15 November, 2018

Lansarea Programului ”înCerc” în al doilea oraș din România, Cluj-Napoca, a fost marcată în cadrul conferinței de presă susținute de către Asociația Medicover în data de 13 noiembrie 2018.

Pe lângă lansarea Programului la Cluj-Napoca, Asociația Medicover a prezentat, în premieră, date statistice referitoare la prevalența riscului de Diabet Zaharat de Tip 2 în rândul elevilor de clasa a V-a, ca urmare a încheierii primului an de desfășurare a Programului ”înCerc” la Ploiești.

Până la momentul conferinței de presă, 43 de școli din cele 46 cu ciclu gimnazial din municipiul Cluj-Napoca răspunseseră pozitiv proiectului ”înCerc”, iar rata de acord din partea părinților și tutorilor legali pentru începerea primei etape a Programului, Analiza Complexă de Sănătate, era de peste 70%.

De asemenea, membrii Asociației Medicover au prezentat informații despre succesul Programului ”PoZdro!” în Polonia: 59% dintre copiii participanți la program au reușit performanțe precum pierderea în greutate, scăderea indicelui de masă corporal sau creșterea țesutului muscular, datorată activității fizice susținute, în numai doi ani.

De Ziua Mondială A Diabetului, echipa emisiunii Observator a postului TV Antena 1 a realizat un amplu reportaj despre Programul ”înCerc” de Prevenție a Diabetului Zaharat de Tip 2 și a Bolilor Civilizației, reportaj pe care îl puteți urmări mai jos:

 

Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății