Nutriționistul Ioana Popa ne recomandă un desert ușor, răcoritor și rapid de preparat, care se potrivește de minune pe masa de Paște, dar și în orice alt moment al anului: desert fresh cu brânză.
Vă prezentăm mai jos modul de preparare și ingredientele necesare pentru prepararea acestui desert:
INGREDIENTE – pentru 4 porții:
200 g brânză Făgăraș
30 g nuci zdrobite
o lingură de miere
150 g zmeură
opțional – jumătate de păstaie de vanilie (doar partea din interior), frunze de mentă
INSTRUCȚIUNI:
Într-un bol se amestecă brânza, nucile mierea și vanilia până când se obține o compoziție omogenă. Se toarnă crema obținută în boluri pentru servire și se ornează cu zmeură și frunze de mentă.
Pot fi folosite și alte fructe, în funcție de preferințe și sezon.
Desertul se poate servi imediat sau de la frigider.
Poftă bună!
Valori nutriționale pentru o porție:
143 Kcal
11 g carbohidrați
6 g proteine
9,2 g lipide
Dna nutriționist Ioana Popa face parte din echipa de specialiști din Cluj-Napoca a Programului ”înCerc” și este alături de copiii și familiile acestora înscrise în Program din 2019.
[…] fost alcatuita de nutritionistul Ioana Popa care face parte din echipa de specialisti a Programului „inCerc” de Preventie a Diabetului Zaharat de Tip 2 si a Bolilor […]
Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății
[…] fost alcatuita de nutritionistul Ioana Popa care face parte din echipa de specialisti a Programului „inCerc” de Preventie a Diabetului Zaharat de Tip 2 si a Bolilor […]