Desert fresh cu brânză

1 April, 2019

Nutriționistul Ioana Popa ne recomandă un desert ușor, răcoritor și rapid de preparat, care se potrivește de minune pe masa de Paște, dar și în orice alt moment al anului: desert fresh cu brânză.

Vă prezentăm mai jos modul de preparare și ingredientele necesare pentru prepararea acestui desert:

 

Desert fresh cu brânză

INGREDIENTE – pentru 4 porții:

  • 200 g brânză Făgăraș
  • 30 g nuci zdrobite
  • o lingură de miere
  • 150 g zmeură
  • opțional – jumătate de păstaie de vanilie (doar partea din interior), frunze de mentă

INSTRUCȚIUNI:

Într-un bol se amestecă brânza, nucile mierea și vanilia până când se obține o compoziție omogenă. Se toarnă crema obținută în boluri pentru servire și se ornează cu zmeură și frunze de mentă.

Pot fi folosite și alte fructe, în funcție de preferințe și sezon.

Desertul se poate servi imediat sau de la frigider.

Poftă bună!

 

Valori nutriționale pentru o porție:

  • 143 Kcal
  • 11 g carbohidrați
  • 6 g proteine
  • 9,2 g lipide

 

Dna nutriționist Ioana Popa face parte din echipa de specialiști din Cluj-Napoca a Programului ”înCerc” și este alături de copiii și familiile acestora înscrise în Program din 2019.

ONE COMMENT

Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății