Un desert rapid, ușor de făcut și pe care il putem servi, cu măsură, de fiecare dată când ne e poftă de ceva dulce, biluțe de cocos sunt o variantă mai sănătoasă a celor ce se găsesc în comerț. Nutriționistul Erika Deac ne explică modul de preparare a acestor biluțe, împreună cu ce ingrediente avem nevoie:
INGREDIENTE – pentru 15-20 biluțe:
200 g cocos răzuit
7 bucăți curmale fără sâmburi
o lingură semințe de chia
INSTRUCȚIUNI:
Separăm 50 g cocos din cantitatea totală, pe care îl vom folosi pentru ornat.
Curmalele se pun la înmuiat, în apă, timp de 10 minute, apoi toate ingredientele se transferă într-un blender și se amestecă până când obținem o pastă fină.
Pasta obținută se modelează sub formă de biluțe potrivite ca dimensiune și se dau prin cocos răzuit.
Dna nutriționist Erika Deac face parte din echipa de specialiști din Cluj-Napoca a Programului ”înCerc” și este alături de copiii și familiile înscrise în Program din 2019.
Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății