Pentru masa de Paște, nutriționistul Gabriela Petre ne-a pregătit un meniu variat, sănătos și ușor de preparat. Astăzi începem cu aperitivul: Bărcuțe de ardei cu ciuperci și verdeață.
Vă prezentăm mai jos modul de preparare și ingredientele necesare pentru această rețetă:
INGREDIENTE:
4 ardei mari, roșii
200 g ciuperci
o roșie potrivită
o ceapă verde
verdețuri: o jumătate de legătură de pătrunjel, o jumătate de legătură de mărar
o linguriță ulei de măsline
50 g brânză feta cu conținut redus de grăsime
INSTRUCȚIUNI:
Se spală ardeii, se taie pe jumătate și se curăță. Se pun într-un vas de yena cu fața în jos și se lasă să se coacă câteva minute.
Separat, într-o tigaie, se pun la scăzut ciupercile tăiate și tocate mărunt, cu ceapa verde, roșia tocată și verdețurile. Se asezonează cu sare și piper.
După ce se coc, ardeii se întorc cu fața în sus și se umplu cu compoziția. Se dau la cuptor până se rumenesc ușor. După ce se scot din cuptor, se așează cubulețe de feta.
Poftă bună!
Valori nutriționale pentru o porție (un ardei umplut):
Dna nutriționist Gabriela Petre face parte din echipa de specialiști din Ploiești a Programului ”înCerc” și este alături de copiii și familiile înscrise în Program din 2018.
Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății