Garnitură la friptură

9 April, 2019

Garnitură la friptură, rețeta propusă de Gabriela Petre, nutriționist în echipa de specialiști din Ploiești a Programului ”înCerc”, este o alternativă sănătoasă la clasicele variante de garnituri: piure-ul de cartofi sau cartofii prăjiți.

Vă prezentăm mai jos modul de preparare și ingredientele necesare pentru această rețetă:

Garnitură la friptură, rețeta propusă de Gabriela Petre

INGREDIENTE:

  • o legătură de pătrunjel
  • 2-3 ridichi
  • 2-3 lingurițe de boabe de rodie
  • o salată verde potrivită
  • 2-3 cepe verzi
  • 50 g cușcuș fiert
  • o lingură zeamă de lămâie
  • sare și piper după gust
  • o linguriță de ulei de măsline presat la rece

INSTRUCȚIUNI:

Se amestecă toate ingredientele într-un bol și se servește ca atare, lângă friptura pregătită pentru masa de Paște.

Poftă bună!

 

Valori nutriționale pentru întreaga garnitură:

  • 193 Kcal
  • 6 g proteine
  • 6 g lipide
  • 32 g glucide

 

Citește și:

 

Dna nutriționist Gabriela Petre face parte din echipa de specialiști din Ploiești a Programului ”înCerc” și este alături de copiii și familiile înscrise în Program din 2018.

 

Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății